Τι κόστος έχει μία ιστοσελίδα;

Για να καταλάβετε την αοριστία της ερώτησης θα σας απαντήσω με μία αντίστοιχη ερώτηση:

Ποσό κοστίζει ένα αυτοκίνητο;

Πιστεύετε ότι υπάρχει μία μονολεκτική απάντηση;
Όχι βέβαια!
Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το κόστος ιστοσελίδας.
Αν θέλετε μία μικρή ιστοσελίδα με 4 υποσελίδες (αρχική-η εταιρεία-προϊόντα-επικοινωνία) χωρίς ιδιαίτερα γραφικά το κόστος είναι πολύ μικρό της τάξης των 200-300€ και πιστέψτε με μπορείτε με λίγη προσπάθεια να την κατασκευάσετε και μόνος σας.
Αν όμως η ιστοσελίδα σας θέλετε να περιέχει και μία gallery φωτογραφιών, μία συλλογή video ή (και) ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) τότε το κόστος αυξάνεται ανάλογα με το μέγεθος των προϊόντων που θέλετε να προβάλλετε με μία τάξη μεγέθους 500-3000€.
Αν αποφασίσετε πως θέλετε να είναι δομημένη η ιστοσελίδα σας τότε μπορείτε να πάρετε μία πιο συγκεκριμένη προσφορά που θα καλύπτει τις δικές σας ανάγκες.
Κάτι πολύ βασικό που σχεδόν κανένας δεν το λαμβάνει υπόψη του όταν πρόκειται να αποκτήσει δικό του website είναι η λειτουργική σχεδίασή του.
Πως δηλαδή θα είναι φιλικό προς τον μέσο χρήστη του διαδικτύου και πως θα παρέχει το μέγιστο δυνατό των πληροφοριών που περιέχει.
Αυτό, πιθανά, δεν θα το πετύχετε μόνος σας άν δεν έχετε την εμπειρία που έχει ένας web designer και πιστέψτε με είναι πολύ βασικό για την αποτελεσματικότητα του ιστοτόπου σας τόσο για τους πραγματικούς επισκέπτες σας όσο και για τα bot των μηχανών αναζήτησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *