Συμβουλές για επιτυχημένες ιστοσελίδες

Η σωστή δημιουργία ιστοσελίδων, είναι σημαντική για την επιτυχία της διαδικτυακής σας επιχείρησης. Ένας αποτελεσματικός σχεδιασμός ιστοσελίδων, μπορεί να επεκτείνει τη βάση των πελατών σας, αλλά και τα κέρδη σας. Αντιθέτως, η δημιουργία ιστοσελίδων με λάθος μεθόδους, μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη της ιστοσελίδας σας, παρά τα ποιοτικά προϊόντα ή υπηρεσίες που παρέχετε. Για την αποτελεσματική κατασκευή ιστοσελίδων, παρακάτω παραθέτουμε τις πιο σημαντικές συμβουλές δημιουργίας ιστοσελίδων, τα οποία μπορούν να μετατρέψουν την ιστοσελίδα σας σε μία επικερδή επιχείρηση.Κατασκευή ιστοσελίδας

Για την αποτελεσματική δημιουργία ιστοσελίδων, θα ήταν καλύτερο να συμβουλευτείτε μία εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων, η οποία έχει όλες τις κατάλληλες γνώσεις τις υπηρεσίες seo – βελτιστοποίησης ιστοσελίδων, προκειμένου να πετύχετε αποτελεσματική βελτιστοποίηση μέσα στις ιστοσελίδες σας, καθώς επίσης και στο σύστημα περιήγησης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, να είναι εύκολη η περιήγηση της ιστοσελίδας σας, ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να βρίσκει εύκολα τις πληροφορίες και τα προϊόντα που θέλει. Οι πληροφορίες που θεωρείτε ότι είναι σημαντικές για τους επισκέπτες σας, δεν θα έπρεπε να είναι  πάνω από δύο κλικ μακριά. Με αυτό τον τρόπο, θα καταφέρετε να μειώσετε τα επίπεδα φυγής από την ιστοσελίδα σας και να κάνετε πιο χαρούμενους τους επισκέπτες – πελάτες σας.webdesign

 • Προσπαθήστε να διατηρήσετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδα σας εύκολο και κατανοητό. Όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας πρέπει να είναι απλό και περιεκτικό, ειδάλλως κινδυνεύετε να χάσετε την προσοχή των πελατών σας.
 • Προσπαθήστε με τη δημιουργία των ιστοσελίδων σας να δώσετε μία ευχάριστη αίσθηση. Εάν θέλετε η ιστοσελίδα σας να δείχνει επαγγελματική, είναι σημαντικό να βάλετε τα σωστά χρώματα, γραμματοσειρές και γραφικά, προκειμένου να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.
 • Η εταιρεία που θα αναλάβει τη δημιουργία της ιστοσελίδας σας, είναι απαραίτητο να τη σχεδιάσει με τέτοιο τρόπο ώστε να εμφανίζεται σωστά  σε διάφορους περιηγητές του διαδικτύου, όπως ο internet explorer, ο firefox και ο chrome. Αρκετοί χρήστες έχουν αρχίσει και στην Ελλάδα να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα για την περιήγηση τους στο διαδίκτυο, οπότε ίσως θα ήταν καλό να έχετε την ιστοσελίδα σας κατασκευασμένη ώστε να ανταποκρίνεται και σε αυτές τις ανάγκες.
 • Βάλτε τα στοιχεία επικοινωνίας ή τη φόρμα επικοινωνίας σχεδόν σε όλες τις σελίδες. Με αυτό τον τρόπο, ο επισκέπτης μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, χωρίς να αναζητά τα στοιχεία επικοινωνίας σας.
 • Η πληροφορίες ή η φόρμα επικοινωνίας πρέπει να είναι σε ορατό σημείο, κάπου ψηλά στην ιστοσελίδα σας, προκειμένου ο επισκέπτης σας να το βρίσκει εύκολα, όταν τη χρειαστεί.
 • Χρησιμοποιήστε εικόνες και γραφικά υψηλής ποιότητας, αλλά φροντίστε να έχει γίνει η κατάλληλη βελτιστοποίηση, ειδάλλως θα καθυστερεί σημαντικά η φόρτωση της ιστοσελίδας σας.
 • Χρησιμοποιήστε εικόνες, πλάγια ή έντονα γράμματα, στα σημεία της ιστοσελίδας σας που θέλετε να τραβήξετε την προσοχή των επισκεπτών σας.
 • Σε περίπτωση που έχετε όρους άδειας χρήσης στην ιστοσελίδα σας, φροντίστε να είναι εύκολα ορατοί, προκειμένου να καταφέρουν οι πελάτες σας να τους βρουν και να μπορέσουν να τους διαβάσουν (παρότι ελάχιστοι το κάνουν αυτό).
 • Χρησιμοποιήστε καθαρούς και σχετικούς -με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας- τίτλους. Οι πελάτες βλέπουν τον τίτλο της ιστοσελίδας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και βάσει αυτών αποφασίσουν εάν θα επισκεφτούν την ιστοσελίδα σας.

Παρακάτω παραθέτουμε, τα σημαντικότερα λάθη που πραγματοποιούνται κατά τη δημιουργία των ιστοσελίδων και θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να αποφευχθούν.

 • Μην βάζετε πολύ περιεχόweb-design-services-tampaμενο στις ιστοσελίδες σας, καθότι έτσι γίνεται πιο δύσκολη η ανάγνωση  και η περιήγηση  σε αυτές. Η κάθε ιστοσελίδα πρέπει να ασχολείται με ένα θέμα ή προϊόν ή κατηγορία. Σε περίπτωση που έχετε διαφημίσεις μέσα στην ιστοσελίδα σας, πρέπει να είναι τοποθετημένες σε τέτοια σημεία, ώστε να μην μπερδεύουν τον χρήστη σας.
 • Ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας για αποτελεσματική βελτιστοποίηση ιστοσελίδων, είναι να χρησιμοποιείτε στο ελάχιστο αρχεία ήχου ή εικόνες, καθότι υπερφορτώνουν την ιστοσελίδα σας και αρκετοί επισκέπτες φεύγουν, πριν καν ολοκληρωθεί η φόρτωση.
 • Είναι καλή στρατηγική internet marketing να μην χρησιμοποιείται περίεργους συνδυασμούς από γραμματοσειρές ή χρώματα.
 • Μην προσθέτετε πληροφορίες ή διάφορες προσθήκες μέσα στην ιστοσελίδα σας, τα οποία δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό. Είναι χάσιμο χρόνου για εσάς αλλά και για τους επισκέπτες σας να μπερδεύονται στην περιήγηση με άχρηστα πράγματα.
 • Μην αφήνετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας ανενημέρωτο ή ξεπερασμένο. Το περιεχόμενο πρέπει να ανανεώνετε σε συχνή βάση και είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο σας επισκέπτονται. Ιστοσελίδες με ελάχιστες ή καθόλου πληροφορίες, μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην επιχείρηση σας.
 • Μην χρησιμοποιείται τεχνικούς όρους ή σχεδιασμό που απευθύνετε σε μία μικρή ομάδα ατόμων. Επιπροσθέτως, αποφύγετε τη χρήση πληροφοριών που έρχονται σε αντιδιαστολή με άλλες πληροφορίες μέσα στην ιστοσελίδα σας και μπερδεύουν τους επισκέπτες.
 • Είναι γνωστό από τις περισσότερες εταιρείες δημιουργίας ιστοσελίδων, ότι η κατασκευή ιστοσελίδων με flash και εικόνες, αποτελούν κακή τακτική βελτιστοποίησης ιστοσελίδων και κάνουν το συνολικότερο έργο της προώθησης ιστοσελίδων δυσκολότερο.
 • Μην χρησιμοποιείται υπερβολικές διαφημίσεις στις ιστοσελίδες σας και περιορίστε τις διαφημίσεις pop up καθότι είναι ιδιαίτερα εκνευριστικές.
 • Μην χρησιμοποιείται διαφημίσεις στην αρχική ιστοσελίδα σας. Καλό θα ήταν να τις τοποθετείτε μέσα σε σημεία που υπάρχει κείμενο.
 • Μην αναφέρετε συνέχεια για τα επιτεύγματα της επιχείρησης σας. Σκοπός σας είναι να δώσετε τις κατάλληλες πληροφορίες στους πελάτες σας, προκειμένου να καταλάβουν την αποτελεσματικότητα σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.